Oameni surprinzători, cariere surprinzătoare!
Caută joburi Login Bookmarks

Creștem forța de muncă a viitorului

Creștem forța de muncă a viitorului
logo-scoala-de-carte-si-meserii

Școala de Carte și Meserii

Școala de Carte și Meserii este un program educațional profesional în sistem dual, inspirat de modelul german, ce îmbină armonios teoria cu practica. Lansat în 2017 cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), acest proiect, împreună cu alți parteneri economici, își propune să ofere absolvenților de gimnaziu din șapte orașe din România o educație solidă în retail, specializată în meseria de comerciant-vânzător.

Înscrierile pentru acest an vor avea loc între 1 și 5 iulie, precum și pe 2 și 5 august 2024, în următoarele licee:

  • Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”, Brașov
  • Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, București
  • Colegiul Economic „Iulian Pop”, Cluj-Napoca
  • Colegiul Comercial „Carol I”, Constanța
  • Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Oradea
  • Colegiul Economic „George Barițiu”, Sibiu
  • Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Timișoara

Așteptăm cu nerăbdare să întâlnim noua generație înscrisă în program. Primele întâlniri vor fi dedicate cunoașterii reciproce, oferindu-ne șansa de a ne familiariza unii cu alții.

Cum se desfășoară cei trei ani în programul nostru dual

Anul 1:

În primul an, clasa a IX-a, vei începe să înțelegi în profunzime modul de operare al magazinelor Lidl, dedicând 20% din timp practicii. Vei avea permanent alocat un trainer-mentor care să te sprijine și să îți ofere toate resursele necesare pentru o integrare cât mai ușoară.

Anul 2:

În clasa a X-a, timpul tău va fi împărțit între studii și practică, aceasta din urmă ocupând 60% din activitate, propice pentru aprofundarea cunoștințelor căpătate în primul an din program.

Anul 3:

În clasa a XI-a, pașii către o carieră în retail devin mai clari, având peste 70% din timp dedicat activităților practice. Vei cunoaște în detaliu activitatea din magazinele noastre și rutina unei zile alături de #teamlidl.

Pe durata programului:

Oferim o bursă de 500 de lei pe lună, transport decontat și masă de prânz în timpul stagiilor de practică. La finalul celor trei ani, absolvenții primesc un certificat de competențe nivel 3 pentru calificarea comerciant-vânzător și un certificat suplimentar eliberat de Camerele de Comerț germane reprezentate de AHK România. De asemenea, există oportunitatea angajării în rețeaua de magazine Lidl din România.

Vrei să afli mai multe despre Școala de Carte și Meserii ?

Descoperă toate avantajele programului educațional profesional în sistem dual.

Află mai multe aici.